40 féle gyógyszert helyettesít egy fiatal nő kannabisszal...Egyre inkább kezdjük megérteni, hogy a marihuána sokkal több, mint egy utca szintű "kábítószer". Sőt a kutatások azt mutatják, hogy ez egy gyógyító növény. Ahogy egyre többet tudunk meg erről a gyógynövényről, megismerjük számos felhasználási módját és annak előnyeit.

Az egyik legújabb módszer a belőle készült gyümölcslé előnyeinek kiaknázása.

A gyümölcscentrifuga az egyik legjobb módja annak, hogy hozzájussunk a legjobb növényi anyagokhoz. Ez könnyűvé teszi az emésztését és lehetővé teszi a szervezetnek, hogy a legtöbbet hasznosítsa abból, amit beleteszünk. Tehát kézenfekvőnek tűnik, hogy sok előnye, mely például az elfogyasztásával függ össze, kiaknázható a belőle készült lével.

Egyesek azzal érvelnek, hogy a nyers kannabisz gyümülcslé a legkedvezőbb felhasználási mód, és teszik mindezt anélkül, hogy használóikat megköveznék. A nyers kannabisz nem pszichoaktív. A benne található jótékony vegyület a kannabidiol (CBD).

A CBD áthidalja a neurotranszmissziós hézagokat a központi idegrendszerben, beleértve az agyat is egy kétirányú kommunikációs rendszer biztosításával, mely teljessé teszi a pozitív visszacsatolási hurkot.

Dr. William Courtney a Cannabis International alapítója, aki a nyers kannabisz gyümülcslé fogyasztásának legnagyobb támogatója. Betegei (és felesége) is a szószólóivá váltak, miután egy videóban elhangzott bizonyságtétele egyre népszerűbbé vált.

Ahogy egy kutató is, Kristen Peskuski, akit rheumatoid arthritissel diagnosztizáltak 16 évesen. Emellett szisztémás lupus, endometrózis, és számos egyéb betegség is fennállt nála. Részletezi, hogyan segített neki a nyers kannabisz megszabadulni a csak receptre kapható gyógyszerektől, mely 40 különböző szert tartalmazott. Egy kétéves gyermek esetéről is beszél, aki a nyers kannabisz gyümölcslé segítségével volt képes megnyerni a harcot agydaganata ellen.

"Van egy tendencia, mely azoknak az állításoknak kedvez, hogy úgy tűnik, mindenre jó, de van egy oka, hogy ez a helyzet," - mondja Dr. Ethan Russo, aki szerint a nyers kannabisz hasznos az immun-, az ideg-, és a csontrendszernek is. "Az endogén kannabinoid rendszer úgy működik, mint egy finomhangoló modulátora ezeknek a rendszereknek, és ha valami megzavarta egy ember testének biokémiáját, könnyen lehet, hogy a kannabinoid rendszer hozza újra egyensúlyba a dolgokat."

Bár ezek az eredmények talán nem mindenki számára ismeretlenek, ugyanakkor sok ember csak most kezd ráébredni arra a hatalmas gyógyászati lehetőségre, amely a kannabiszban rejlik.. A Molekuláris Pszichiátriai Intézet a Bonni Egyetemen Németországban egy friss tanulmányban felfedezte, hogy az agy kannabinoid rendszerének aktiválása kiváltja antioxidánsok felszabadulását, mely egyfajta tisztító mechanizmus. Erről a folyamatról jól ismert, hogy eltávolítja a sérült sejteket és növeli a mitokondrium hatékonyságát. A mitokondrium a sejtek energia előállításában és annak elraktározásában játszik szerepet.

Ugyanakkor nagy mennyiségű bizonyíték támogatja azt a tényt, hogy a kannabisz hatékony kezelés lehet, és egy lehetséges gyógymódja a ráknak. Azt már tudjuk, hogy a vényköteles gyógyszerek több mint 100 ezer embert ölnek meg minden évben, és a növényi alapú étrend megakadályozhatja a krónikus betegségek miatti halálesetek több mint 60 százalékát. Itt az ideje, hogy felhagyjunk a kannabisz megbélyegzésével, az egyetlen ok, amiért ilyen negatív módon tekintünk rá az, hogy több iparágat is veszélyeztetne, beleértve a gyógyszeripart. A kannabiszt és a kendert egyre többen használják mindenhol, mert sokan kezdenek rájönni, hogy segíthet átalakítani világunkat.

A kannabinoidok bizonyítottan csökkentik a rákos sejteket, ahogy nagy hatással vannak az immunrendszer újjáépítésében is. Bár nem minden kannabisz törzsnek ugyanaz a hatása, egyre több és több beteg látja a sikert a rák csökkentésében rövid idő alatt a használatának köszönhetően. A népszerű gondolattal és hittel ellentétben a kannabisz elszívása nem segíti a beteg szervezet kezelését, mint terápia nem alkalmazható. A növényből olaj készítése vagy elfogyasztása is hasznos módja lehet a szükséges összetevők szervezetbe juttatásának.

Egy másik szempont a kannabisz elszívásánál, hogy meg kell vizsgálni azt a tényt, hogy amikor a kannabiszt felmelegítik és elégetik, az megváltoztatja a THC kémiai szerkezetét és savasságát, mely átalakítja terápiás hatását. Amikor elégetünk valamit és belélegezzük, az oxidációt hoz létre a szervezetben. Ez az oxidáció nem egészséges a szervezet számára és egészségügyi problémákhoz vezethet. Ezért az antioxidánsok fontos részei az egészséges táplálkozásnak.

Vissza

Ezeket olvasta már?

Az amerikai kormány birtokolja a kannabisz gyógymódok szabadalmát

Az amerikai kormány legendás fűszabadalma, az Apple kenderfüst-párologtatója, jogi tanácsadók reménybeli törvényes marihuána-forgalmazóknak… mi történik az USA-ban a fű legalizálása kapcsán? És mi köze ennek a szellemi tulajdonjoghoz? Egy biztos: az amerikaiak tudják, hogyan csapjanak le egy új üzletre és hogyan védjék a jogaikat...

...

Izrael a kannabisz kutatás fellegvára

A dinamikus technológiai start-upjainak, mezőgazdasági innovációinak és a biztonsági megoldásainak révén Izrael az orvosi kannabisz termelésében vezető pozícióban van a hazai erőfeszítéseknek köszönhetően, melyek az orvosság/kábítószer dekriminalizálásához és az orvosi célokra használt kannabisz exportjához vezetnek...

izraelinfo.com cikkje alapján...

...