40 féle gyógyszert helyettesít egy fiatal nő kannabisszal...



Egyre inkább kezdjük megérteni, hogy a marihuána sokkal több, mint egy utca szintű "kábítószer". Sőt a kutatások azt mutatják, hogy ez egy gyógyító növény. Ahogy egyre többet tudunk meg erről a gyógynövényről, megismerjük számos felhasználási módját és annak előnyeit.

Az egyik legújabb módszer a belőle készült gyümölcslé előnyeinek kiaknázása.

A gyümölcscentrifuga az egyik legjobb módja annak, hogy hozzájussunk a legjobb növényi anyagokhoz. Ez könnyűvé teszi az emésztését és lehetővé teszi a szervezetnek, hogy a legtöbbet hasznosítsa abból, amit beleteszünk. Tehát kézenfekvőnek tűnik, hogy sok előnye, mely például az elfogyasztásával függ össze, kiaknázható a belőle készült lével.

Egyesek azzal érvelnek, hogy a nyers kannabisz gyümülcslé a legkedvezőbb felhasználási mód, és teszik mindezt anélkül, hogy használóikat megköveznék. A nyers kannabisz nem pszichoaktív. A benne található jótékony vegyület a kannabidiol (CBD).

A CBD áthidalja a neurotranszmissziós hézagokat a központi idegrendszerben, beleértve az agyat is egy kétirányú kommunikációs rendszer biztosításával, mely teljessé teszi a pozitív visszacsatolási hurkot.

Dr. William Courtney a Cannabis International alapítója, aki a nyers kannabisz gyümülcslé fogyasztásának legnagyobb támogatója. Betegei (és felesége) is a szószólóivá váltak, miután egy videóban elhangzott bizonyságtétele egyre népszerűbbé vált.

Ahogy egy kutató is, Kristen Peskuski, akit rheumatoid arthritissel diagnosztizáltak 16 évesen. Emellett szisztémás lupus, endometrózis, és számos egyéb betegség is fennállt nála. Részletezi, hogyan segített neki a nyers kannabisz megszabadulni a csak receptre kapható gyógyszerektől, mely 40 különböző szert tartalmazott. Egy kétéves gyermek esetéről is beszél, aki a nyers kannabisz gyümölcslé segítségével volt képes megnyerni a harcot agydaganata ellen.

"Van egy tendencia, mely azoknak az állításoknak kedvez, hogy úgy tűnik, mindenre jó, de van egy oka, hogy ez a helyzet," - mondja Dr. Ethan Russo, aki szerint a nyers kannabisz hasznos az immun-, az ideg-, és a csontrendszernek is. "Az endogén kannabinoid rendszer úgy működik, mint egy finomhangoló modulátora ezeknek a rendszereknek, és ha valami megzavarta egy ember testének biokémiáját, könnyen lehet, hogy a kannabinoid rendszer hozza újra egyensúlyba a dolgokat."

Bár ezek az eredmények talán nem mindenki számára ismeretlenek, ugyanakkor sok ember csak most kezd ráébredni arra a hatalmas gyógyászati lehetőségre, amely a kannabiszban rejlik.. A Molekuláris Pszichiátriai Intézet a Bonni Egyetemen Németországban egy friss tanulmányban felfedezte, hogy az agy kannabinoid rendszerének aktiválása kiváltja antioxidánsok felszabadulását, mely egyfajta tisztító mechanizmus. Erről a folyamatról jól ismert, hogy eltávolítja a sérült sejteket és növeli a mitokondrium hatékonyságát. A mitokondrium a sejtek energia előállításában és annak elraktározásában játszik szerepet.

Ugyanakkor nagy mennyiségű bizonyíték támogatja azt a tényt, hogy a kannabisz hatékony kezelés lehet, és egy lehetséges gyógymódja a ráknak. Azt már tudjuk, hogy a vényköteles gyógyszerek több mint 100 ezer embert ölnek meg minden évben, és a növényi alapú étrend megakadályozhatja a krónikus betegségek miatti halálesetek több mint 60 százalékát. Itt az ideje, hogy felhagyjunk a kannabisz megbélyegzésével, az egyetlen ok, amiért ilyen negatív módon tekintünk rá az, hogy több iparágat is veszélyeztetne, beleértve a gyógyszeripart. A kannabiszt és a kendert egyre többen használják mindenhol, mert sokan kezdenek rájönni, hogy segíthet átalakítani világunkat.

A kannabinoidok bizonyítottan csökkentik a rákos sejteket, ahogy nagy hatással vannak az immunrendszer újjáépítésében is. Bár nem minden kannabisz törzsnek ugyanaz a hatása, egyre több és több beteg látja a sikert a rák csökkentésében rövid idő alatt a használatának köszönhetően. A népszerű gondolattal és hittel ellentétben a kannabisz elszívása nem segíti a beteg szervezet kezelését, mint terápia nem alkalmazható. A növényből olaj készítése vagy elfogyasztása is hasznos módja lehet a szükséges összetevők szervezetbe juttatásának.

Egy másik szempont a kannabisz elszívásánál, hogy meg kell vizsgálni azt a tényt, hogy amikor a kannabiszt felmelegítik és elégetik, az megváltoztatja a THC kémiai szerkezetét és savasságát, mely átalakítja terápiás hatását. Amikor elégetünk valamit és belélegezzük, az oxidációt hoz létre a szervezetben. Ez az oxidáció nem egészséges a szervezet számára és egészségügyi problémákhoz vezethet. Ezért az antioxidánsok fontos részei az egészséges táplálkozásnak.

Vissza

Ezeket olvasta már?

A cannabis története

A cannabis története 
Kezdetek: Kína és India 

A cannabis az emberiség egyik legősibb kultúrnövénye. A származásának legrégebbi bizonyítékai több ezer évesek. A növény „valószínűleg Közép-Ázsiai eredetű és a Kasmírtól Asszamig terjedő himalájai térségben vadon termő fajtából lett kultúrnövény Kínában, legalább ötezer évvel ezelőtt.” 1 [1] Kezdetben rostjáért, és olajat adó magjáért termesztették, ami megalapozta a kínai textilipart és – néhány évezreddel később, de még jóval időszámításunk előtt – a papírgyártást. A cannabist az időszámításunk előtti harmadik évezred környékén kezdték el gyógyászati célokra is használni. Shen Nung császár (és herbalista) i.e. 2700 körül írta meg gyógynövényes könyvét „Pén-ts’ao Ching”-et, amely a növényt gyógynövényként tartotta számon, és többek között a következő betegségekre rendelte alkalmazni: feledékenység, szórakozottság, reumatikus fájdalmak, székrekedés, malária, beriberi...

...

A testmozgás és a kannabisz

Egy új tanulmány szerint az erőteljes fizikai aktivitás hatására az emberi szervezet úgynevezett endokannabinoidokat bocsát ki, amelyek természetesen előforduló, lipid alapú neurotransz-mitterek.

Ezek nagyon hasonlóak, és bizonyos esetekben ugyanazok, mint a kannabiszban található kannabinoidok, segítenek csökkenteni a gyulladást, és potenciálisan kezelhetik az ízületi gyulladást, a szívbetegségeket és talán a rákos megbetegedéseket is.

...

Orvosi marihuána Magyarországon

Észrevétlenül, de  az orvosi marihuana  már  Magyarországra  is betette  a  lábát

Feltartóztathatatlanul terjed a marihuána egészségügyi használatának engedélyezése a világban, legutóbb a német  parlament legalizálta az orvosi füvet. Ennek ellenére nálunk a kérdés még mindig csak elvétve része a közbeszédnek, bár tavaly legalább egy szakmai konferenciát szerveztek róla. Ezen változtatna a 2016-ban indult és jelenleg bejegyzés alatt   álló Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület (MOKE), ami azt tűzte ki céljául, hogy "elősegítsék a kannabisz (Cannabis sativa) növénnyel és annak hatóanyagaival végzett hivatalos orvosi és gyógyászati alkalmazások terjesztését". Az egyesület elnöke, Szelestei Miklós elmondása szerint tizennégy fővel alakultak meg, van köztük két orvos, egy gyógyszerész és négy olyan érintett is, akik betegségük tüneteinek enyhülését remélik a kannabisz alapú gyógyszerektől...

 

...

Ópiátok vagy kannabisz?!

A fájdalomcsillapítók okozta halálesetek 25 százalékkal csökkentek azokban az USA államokban, melyek legalizálták az orvosi marihuánát...

az orvosikannabisz.com cikkje alapján

...