Ópiátok vagy kannabisz?!


Az kannabisz orvosi használata valószínűleg számos, recepre kapható fájdalomcsillapítótól függő ember életét mentette meg a legális hozzáférést biztosító államokban.

Az Amerikai Orvosi Szövetség Folyóiratában (Journal of the American Medical Association – JAMA) megjelent tanulmány megállapította, hogy a fájdalomcsillapítók használata miatt bekövetkezett halálesetek száma átlagban 25 százalékkal alacsonyabb azokban az államokban, ahol a törvények egedélyezik az orvosi kannabisz használatát, összehasonlítva azokkal az államokkal, ahol a kannabisz még mindig illegális.

A tanulmány vezető szerzője és kutatója, Marcus Bachhuber, MD szerint:

“A gyógyászati kannabisz törvénnyel rendelkező államokban 24,8%-kal alacsonyabb volt az átlagos éves opioid túladagolás miatti  halálozási arány, mint azokban az államokban, ahol nincs gyógyászati kannabisz törvény. A gyógyászati kannabisz törvények és a törvény bevezetése utáni éves opioid fájdalomcsillapító túladagolából származó elhalálozás közötti összefüggés vizsgálata azt mutatta, hogy ahol ilyen törvények vannak, ott alacsonyabb túladagolásból származó elhalálozás társul, ami az idő múltásával általában erősödik.”

“Számokban kifejezve, az orvosi kannabisz törvénnyel rendelkező államokban mintegy 1700-al kevesebb opiát fájdalomcsillapító túladagolásos haláleset volt 2010-ben, mint az a törvények bevezetése előtti trendek alapján várható volt.”

A JAMA eredményeit támogatja az a 2015-ös Columbia University tanulmány, amely megállapította, hogy a kannabisz szívása segíthet a fájdalomcsillapító függőknek az elvonási tünetek és az opiátokkal való visszaéléshez köthető egészségügyi tünetek csökkentésében.

További jelentős mennyiségű életet lehetne megmenteni az egész USA-ban, mivel 20 állam jelentett kannabisz legalizálási intézkedéseket a 2016-os választásokra.

Vissza

Ezeket olvasta már?

Svájcban már a boltokban a dobozos CBD cigaretta

Egy svájci start-up, a Koch&Gsell AG július közepétől (07. 24.) forgalmazza a Heimat (Haza) névre keresztelt új, kender és dohány keverékét tartalmazó cigarettáját. A cég alapítója és üzletvezetője, Roger Koch szerint a Heimat a világon egyedülálló a maga nemében. Egy doboz kendercigaretta összesen négy gramm kendert tartalmaz, Koch elmondása szerint rágyújtáskor azonnal felismerhető a kannabisz semmivel nem összetéveszthető illata...

...

A kannabisz 6 megdöbbentő hatása

Az orvosi alkalmazása nem nyúlik túl régre vissza, ellenben a népi gyógyászat és az ősi indiánok több ezer éve használják gyógyszerként. 6 megdöbbentő hatás, amiről a nyugati orvoslás nem beszél, vagy még csak most kezdték el felfedezni...

...

A kannabisz növeli a szexuális étvágyat...

Az amerikai Stanford Egyetem kutatásai szerint a marihuána vágyfokozóként működhet a szexben, ami szöges ellentétben áll azzal a több évtizedes állítással, hogy a túl gyakori betépés elveszi az ember kedvét a szextől...

A telegraph.co.uk cikkje alapján

...