Tourette szindrómánál inhalálva a leghatékonyabb a CBD.


A Torontói Egyetem kutatócsoportja retrospektív módon értékelte az inhalált kannabisz biztonságosságát és hatékonyságát 19 TS-ben szenvedő betegnél.

A kutatók arról számoltak be, hogy “minden résztvevő klinikailag jelentős tünetcsökkentést tapasztalt”, beleértve a rögeszmés-kényszeres tünetek, az impulzivitás, a szorongás, az ingerlékenység és a dühkitörések csökkentését. 19 beteg közül 18 esetében csökkent a tikkek súlyossága. A kannabiszt “általában jól tolerálták” a vizsgálati alanyok.

Arra a következtetésre jutottak, hogy: “Összességében a résztvevők jelentős javulást tapasztalták a tüneteikben. Ez különösen figyelemre méltó, mivel szinte minden résztvevőnél legalább egy tikellenes gyógyszeres kezelés hatástalan volt. Következésképpen a kannabisz ígéretes kezelési lehetőségnek tűnik a tikkek és a kapcsolódó tünetek esetében.”

A placebokontrollált adatok korábban megállapították, hogy a szájon át adagolt THC javítja a tikkeket és a rögeszmés-kényszeres viselkedést TS betegeknél. Azonban az inhalált kannabisz általában nagyobb általános javulást mutat.

Forrás: www.blog.norml.org

Vissza

Ezeket olvasta már?

A kannabisz 6000 éves története...

A kannabisz orvosi felhasználásának lehetőségeire sok kultúra rájött az idő múlásával. Alkalmazták már az ókori birodalmakban is, mint például Rómában, Egyiptomban és Kínában, ami segít jobban megérteni a kannabisszal kapcsolatos legutóbbi fejleményeket a világban.

...

"Kannabisz, a növényi kaméleon..."

"A Cannabis sativa utolsó harminc évének története egyedülálló a gyógynövények között. Olyan gyógynövényről van szó, amely kétségtelenül markáns farmakológiai hatásokkal rendelkezik..."

...

A kannabisz növeli a szexuális étvágyat...

Az amerikai Stanford Egyetem kutatásai szerint a marihuána vágyfokozóként működhet a szexben, ami szöges ellentétben áll azzal a több évtizedes állítással, hogy a túl gyakori betépés elveszi az ember kedvét a szextől...

A telegraph.co.uk cikkje alapján

...