Svájcban már a boltokban a dobozos CBD cigaretta


Egy svájci start-up, a Koch&Gsell AG július közepétől (07. 24.) forgalmazza a Heimat (Haza) névre keresztelt új, kender és dohány keverékét tartalmazó cigarettáját. A cég alapítója és üzletvezetője, Roger Koch szerint a Heimat a világon egyedülálló a maga nemében. Egy doboz kendercigaretta összesen négy gramm kendert tartalmaz, így Koch elmondása szerint rágyújtáskor azonnal megérezhető a kannabisz félreérthetetlen illata. Kelet-Svájcban, a Bodensee mellett található kis manufaktúra vezetője Koch külön kihangsúlyozta, hogy a termék "tiszta svájci dohány" és "természetes kannabisz" keveréke, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz. A svájci kendercigarettába CBD-kendert töltenek, vagyis olyat, amely elenyésző mennyiségben, 1 százaléknál kisebb arányban tartalmazza a kannabisz pszichoaktív hatóanyagát, a THC-t, viszont nagy mennyiségben van benne cannabidiol (CBD), a kannabisz orvosilag értékes hatóanyaga. Ez a kender a jelenlegi magyar törvények értelmében nem illegális. Ettől a cigitől nem nagyon lehet betépni, remekül használható fájdalomcsillapításra, illetve étvágygerjesztésre, ami a marihuánafogyasztás egyik kifejezetten kedvező mellékhatása nem csak a rákos betegeknél.

http://www.heimatzigaretten.ch/hanf/

Vissza

Ezeket olvasta már?

A WHO megállapításai támogatják a CBD-t

A kannabidiol (CBD) szabályozásában érdekeltek egy második fontos akadályon vannak túl, mivel múlt héten az Egészségügyi Világszervezet (WHO) értékelése Bécsben pozitív eredménnyel zárult...

...

A kannabisz mint gyógyszer - TASZ, 2016

"A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet egyik küldetése, hogy tudományos bizonyítékokon alapuló ismereteket terjesszen a drogokról, és az ilyen ismeretekkel összhangban álló drogpolitikáért küzdjön..."

...