Egy gyógyszercég megkapta a végleges jelentést a kannabinoidok rákellenes hatásairól...


A Cannabics Pharmaceuticals Inc. (CNBX) bejelentette, hogy megkapta a végleges jelentést a Technion Izrael Technológiai Intézetben végzett kutatásról, amelyben a kannabinoidok tumorellenes aktivitását mutatták ki többféle ráktípus esetében (mell-, petefészek-, vastagbél-, hasnyálmirigy-, gyomor-, agydaganat).

A kapott eredmények, amiket a High Throughput Screening technológia (HTS) használatával kaptak, világosan azt mutatják, hogy a kannabinoid vegyületek apoptózist (programozott ráksejt-halál) okoztak minden említett ráktípusban, de nem volt hatásuk az egészséges normális sejtekre.

Ezek az eredmények megnyitják az utat az esetleges daganatellenes kezelések felé, amit a vállalat tovább vizsgál. Sőt, a különböző kannabinoidok differenciális hatékonysága hangsúlyozza a személyre szabott diagnosztika szükségességét – és a kapott adatok ezt a célt szolgálják.

Itamar Borochov a Cannabics Pharmaceuticals vezérigazgatója elmondta: „A kutatás eredményei erősítik a természetes kannabinoid gyógyszerekre alapuló kezelések fejlesztésének jövőképét”.

A Cannabics Pharmaceuticals Inc. (CNBX) egy egyesült államokbeli nyilvánosan működő vállalat, ami személyre szabott rákellenes és palliatív (súlyos, életveszélyes betegségben szenvedőknek nyújtott ellátás) kezelések fejlesztését végzi. A vállalat K+F részlege Izraelben található, ahol az Egészségügyi Minisztériumtól kaptak engedélyt a tudományos és klinikai kutatások elvégzésére. A vállalat a természetes kannabinoid készítmények terápiás tulajdonságai és a diagnosztikai fejlesztések hasznosítására fekteti a hangsúlyt. A Cannabics elköteleződik az egyénre szabott természetes gyógymódok fejlesztéséhez rákos betegek számára, a fejlett szűrési rendszerek és a személyre szabott bioinformatikai eszközök felhasználásával.

 

A www.prnewswire.com cikkje alapján

Vissza

Ezeket olvasta már?

Kannabisszal az alzheimer kór ellen...

A kannabiszban található tetrahidrokannabinolnak (THC) nevezett vegyületről megállapították, hogy elősegíti a béta-amiloid fehérje mérgező csomóinak eltávolítását az agyban, amelyekről úgy vélik, hogy beindítják az Alzheimer-kór kifejlődését...

...

A kannabisz mint gyógyszer - TASZ, 2016

"A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet egyik küldetése, hogy tudományos bizonyítékokon alapuló ismereteket terjesszen a drogokról, és az ilyen ismeretekkel összhangban álló drogpolitikáért küzdjön..."

...

NANO KAVA-KAVA

A csendes-óceáni szigetvilágban legalább 3000 éve ismerik és használják kultikus és gyógyászati célokra...

...