"Derynnek segített, meg kellett próbálnom. És működött"


„Nem azt mondom, hogy a cannabis meg tudja gyógytani a rákot, vagy, hogy csodaszer. De Derynnek segített” – mondta el a Mirror című brit lapnak a 37 éves Callie Blackwell, akinek haldokló rákos gyermeke azután gyógyult meg, hogy anyja az orvosok tudta nélkül marihuánát adott neki. A nő most könyvet írt az esetről, elmondása szerint azért, hogy ezzel is vitát indítson el a világ nagy részén veszélyes kábítószerként tiltott növény gyógyászati használatáról.
A nő a lapnak elmondta: rettegett, miközben a marihuánából készült olajat elkezdte beadni a halálos ágyán fekvő 14 éves fiának. De nem attól félt, hogy azzal esetleg kárt okozna neki. Hanem attól, hogy kiderül, illegális szert ad neki, és emiatt megtilthatják, hogy meglátogassa haldokló gyermekét, vagy elveszik tőle kisebb fiát.
„De meg kellett próbálnom. És működött” – tette hozzá.
Deryn 10 éves volt, amikor kiderült, hogy a leukémia egyik nagyon agresszív formája támadta meg. A kisfiún már a diagnosztizálás másnapján megkezdték a kemoterápiás kezelést. Eleinte úgy tűnt az sikeres volt. Azonban később a manduláján találtak rákos daganatot, majd kiderült, csontvelőrákja is van, amin csak az átültetés segíthet. Azonban hiába találtak egy donort Németországban, és esett át több átültetésen, azok nem voltak sikeresek, és végül az orvosok feladták a reményt. A fiúnak leállították az antibiotikumos kezelését, és egy hospice házba került. Az orvosok közölték a fiú szüleivel, hogy az antibiotikumok leállítása után három napja, maximum egy hete lehet hátra. Így nem sokkal 14. születésnapja után Deryn bekerült a hospice-ba, ahol családja a kedvéért december 14-én ünnepelte meg vele a karácsonyt, tudva, hogy a kisfiú nem fogja megérni az ünnepet. A gyerek ekkor már folyamatos fájdalomban élt, hét hónapja nem evett ételt, szája teli volt hólyagokkal, nem tudott nyelni, testét fekélyek borították, kézfejét pedig egy fertőzés támadta meg.
Szülei ekkor döntöttek úgy, hogy fiuk utolsó napjait marihuánával teszik elviselhetővé, amiről a neten azt olvasták, nyugalmat ad a hozzá hasonló szenvedésen átmenő embereknek. Találtak egy dílert, akitől füvet vettek, abból pedig otthon olajat készítettek, és az anya azt adta be neki. Már az első, a fiú szájára helyezett adag hatásos volt:
azonnal lenyugtatta a szorongó gyermeket. Aztán egy hét múlva jött a mindenkit megdöbbentő meglepetés: fia kézfejéről leesett a kötés, és kiderült, alatta közben teljesen meggyógyult fertőzése.
Az orvosok azonnal tesztek végeztek rajta, és kiderült, vérsejtszáma javulást mutat. Ekkor megsemmisítették az ágyához elhelyezett jelet, ami azt jelezte, nem szabad újraéleszteni. Deryn már nem haldoklott. Anyja ezután folytatta a marihuána terápiát, és pár hét múlva el is hagyhatták a hospice-t. Deryn mostanra egy boldog és egészséges 17 éves kamasz, aki élvezi az életet –írta a Mirror. Sokan csodának tartják a fiú gyógyulását, de anyja nem így gondolja. Azért is döntött úgy, hogy elmodja, marihuánát adott haldokló gyermekének, hogy az emberek, és leginkább a hozzá hasonló helyzetbe került szülők tudják, mi az igazság. Callie Blackwell most abban reménykedik, ezzel széleskörű vita alakul ki a marihuána orvosi használatáról.
forrás: 24.hu, Mirror

Vissza

Ezeket olvasta már?

Ópiátok vagy kannabisz?!

A fájdalomcsillapítók okozta halálesetek 25 százalékkal csökkentek azokban az USA államokban, melyek legalizálták az orvosi marihuánát...

az orvosikannabisz.com cikkje alapján

...

Orvosi marihuána Magyarországon

Észrevétlenül, de  az orvosi marihuana  már  Magyarországra  is betette  a  lábát

Feltartóztathatatlanul terjed a marihuána egészségügyi használatának engedélyezése a világban, legutóbb a német  parlament legalizálta az orvosi füvet. Ennek ellenére nálunk a kérdés még mindig csak elvétve része a közbeszédnek, bár tavaly legalább egy szakmai konferenciát szerveztek róla. Ezen változtatna a 2016-ban indult és jelenleg bejegyzés alatt   álló Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület (MOKE), ami azt tűzte ki céljául, hogy "elősegítsék a kannabisz (Cannabis sativa) növénnyel és annak hatóanyagaival végzett hivatalos orvosi és gyógyászati alkalmazások terjesztését". Az egyesület elnöke, Szelestei Miklós elmondása szerint tizennégy fővel alakultak meg, van köztük két orvos, egy gyógyszerész és négy olyan érintett is, akik betegségük tüneteinek enyhülését remélik a kannabisz alapú gyógyszerektől...

 

...

A WHO megállapításai támogatják a CBD-t

A kannabidiol (CBD) szabályozásában érdekeltek egy második fontos akadályon vannak túl, mivel múlt héten az Egészségügyi Világszervezet (WHO) értékelése Bécsben pozitív eredménnyel zárult...

...

Egy történet a "kezelhetetlen" epilepsziáról... 1. rész

Egy történet, ami Aubrie Hillről és a mamájáról szól, aki Kaliforniába vitte lányát, hogy hozzáférjen megbízható CBD olajhoz, amivel kezelni tudja a "kezelhetetlen" epilepsziáját...

A projectcbd.org cikkje alapján

Reported by Hawaiian Ethos Medical Director, Stacey Marie Kerr MD

...