Ópiátok vagy kannabisz?!


Az kannabisz orvosi használata valószínűleg számos, recepre kapható fájdalomcsillapítótól függő ember életét mentette meg a legális hozzáférést biztosító államokban.

Az Amerikai Orvosi Szövetség Folyóiratában (Journal of the American Medical Association – JAMA) megjelent tanulmány megállapította, hogy a fájdalomcsillapítók használata miatt bekövetkezett halálesetek száma átlagban 25 százalékkal alacsonyabb azokban az államokban, ahol a törvények egedélyezik az orvosi kannabisz használatát, összehasonlítva azokkal az államokkal, ahol a kannabisz még mindig illegális.

A tanulmány vezető szerzője és kutatója, Marcus Bachhuber, MD szerint:

“A gyógyászati kannabisz törvénnyel rendelkező államokban 24,8%-kal alacsonyabb volt az átlagos éves opioid túladagolás miatti  halálozási arány, mint azokban az államokban, ahol nincs gyógyászati kannabisz törvény. A gyógyászati kannabisz törvények és a törvény bevezetése utáni éves opioid fájdalomcsillapító túladagolából származó elhalálozás közötti összefüggés vizsgálata azt mutatta, hogy ahol ilyen törvények vannak, ott alacsonyabb túladagolásból származó elhalálozás társul, ami az idő múltásával általában erősödik.”

“Számokban kifejezve, az orvosi kannabisz törvénnyel rendelkező államokban mintegy 1700-al kevesebb opiát fájdalomcsillapító túladagolásos haláleset volt 2010-ben, mint az a törvények bevezetése előtti trendek alapján várható volt.”

A JAMA eredményeit támogatja az a 2015-ös Columbia University tanulmány, amely megállapította, hogy a kannabisz szívása segíthet a fájdalomcsillapító függőknek az elvonási tünetek és az opiátokkal való visszaéléshez köthető egészségügyi tünetek csökkentésében.

További jelentős mennyiségű életet lehetne megmenteni az egész USA-ban, mivel 20 állam jelentett kannabisz legalizálási intézkedéseket a 2016-os választásokra.

Vissza

Ezeket olvasta már?

"...a kannabisz visszafordíthatja az agy öregedését..."

"...A mi kutatásaink azt mutatják, hogy egészséges idősekre – hangsúlyozottan csak az idősekre – a kannabisz pozitív hatással van. Egyes tanulmányok szerint a marihuána kedvezőtlen hatással van az agyfejlődésre, más tanulmányok szerint a memóriát is rontja. Viszont a tudományos konszenzus szerint ez a szer már nem számít kapudrognak..."

Boldogkői Zsolt professzor interjúja Bilkei-Gorzó Andrással, a bonni egyetem docensével a hvg.hu-n megjelent cikk alapján.

...

László kannabisszal harcol a Crohn betegség ellen

"Itt nincs mellékhatás. Az a mellékhatás hogy éhes leszel és maximum alszol egy nagyon mélyet. Talán kevesebbet álmodom… nem is tudom. Az egyik köztudott mellékhatása a rövidtávú memóriára gyakorolt hatása...a kivonatoknál ez nem érvényesül, hiszen külön választják a két hatásért felelős részeit a növénynek..."

A www.orvosikannabisz.com cikkje

...

"Kenderolaj - A legnagyszerűbb orvosság ezen a bolygón" - Riport

Egy újságíró keresve sem találhat jobb interjúalanyt Rick Simpsonnál: ez a jó kedélyű kanadai öregúr elképesztő odaadással és hozzáértéssel beszél arról, ami az ő asztala. Ez pedig nem más, mint a Phoenix Tears, egy rendkívül erős marihuána kivonat, avagy kenderolaj, ahogy ő nevezi. Állítása szerint emberek ezreit gyógyította már ki vele a rákból, s az egyetlen ok, amiért nem terjedt el világszerte, a bűnös profitérdekek között keresendő. Prágában beszélgettünk...

 

...