...kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét... miről?!


Ez egy valóban jogos kérdés, amit az oregoni székhelyű Briteside cég fel is tett, amely kannabisz termékeket forgalmaz. Mivel senki sem tud erre meggyőző választ adni, a vállalat úgy döntött, hogy olyan stílusú paródia videót készít, amely lényegében kigúnyolja a legtöbb vényköteles gyógyszert gyártó céget.
A Brightside a Sandwich Video hirdetési céget kérte fel, hogy készítse el a videó paródiát, amely két szenvedélyes felnőttet ábrázol, akik végre megkapják a szükséges segítséget az enyhülést hozó kannabisz formájában. A videó ugyanúgy kezdődik, mint egy átlagos gyógyszerreklám, azonban provokatív fordulatot vesz, amikor a filmben szereplő női hang a gyógynövényt ajánlja. "A Briteside széles választékot kínál azokból a fajtákból és termékekből, amelyek kielégítik az igényeit," - mondja a narrátor. "Válassza ki a kívánt élményt, és elküldjük önnek a legmegfelelőbb gyógynövényt. Ha tetszik önnek, amit küldünk, tartsa meg az egész üveggel. Még néhány nugátot is küldünk, hogy még jobban érezze magát."
A videó felsorolja a potenciálisan félelmetes mellékhatásokat, többek közt az "eufóriát, a megnövekedett étvágyat, az akaratlan nevetést, a zene iránti fokozott érzékenységet és a csökkent szorongást."
Talán a paródia videó legjobb része az, amikor a klasszikus figyelmeztetés elhangzik a legvégén, csak egy kicsit továbbfejlesztett változatban:

"Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy a kannabisz megfelelő-e az Ön számára. Valószínűleg az."

"A High Times arról számolt be, hogy a Briteside már partneri megállapodásokat kötött a gyógyszertárakkal Portlandben, Bendben és Ashlandben,  hogy bolti kiszerelésben szállítja a termékeket aznapi kézbesítéssel az orvosi és rekreációs kannabisz páciensek számára. Az egyik gyógyszertár tulajdonosa, akivel együttműködést kötöttek, Mike Hayes, a Miracle Greens gyógyszertár társtulajdonosa."
"Nagyon örülünk, hogy együttműködhetünk a Briteside-al, mivel az e-kereskedelmi platformjuk lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy pontosan tudják, milyen termékeket vásárolunk. Továbbá lehetővé teszik számunkra, hogy jobban megértsük és előre felmérjük a fogyasztói keresletet" - mondta Hayes. Justin Junda, a Briteside társalapítója és vezérigazgatója szerint a cégnek egyetlen fő célja van, mégpedig az, hogy a kannabisz beszerzését megkönnyítsék a fogyasztók számára."
"Azért vagyunk, hogy egyszerűbbé tegyük az életet a kannabiszt fogyasztók számára. A kannabisz-ügyfelek számára három dolog rendkívül fontos, hogy tudják: kedvenc termékeik valóban raktáron vannak-e az általuk kedvelt gyógyszertárban, hogy hosszú sorban kell-e várakozniuk a vásárlásra, és néhányuk esetében, különösen az egészségügyileg akadályozottak számára döntő fontosságú, hogy egy gyógyszertárhoz eljutni nem kis feladat. A gyógyszertárakkal való együttműködéssel enyhíthetjük ezeket a túlságosan gyakori problémákat" - mondta Junda.

A High Times cikkje alapján
 

Vissza

Ezeket olvasta már?

...kender és maszlag...

A növény csodatévő hatása által keltett mélységes tiszteletet számos melléknév fejezi ki: „a révület nektára”, „az eksztázis szent füve”, „a halhatatlanság elixíre”, „a megvilágosodás magva”...

shaman.org cikkje alapján

...

A cannabis farmakológiája

A cannabis farmakológiája 
A cannabinoidok 

A cannabis növényben összesen több mint 400 különböző kémiai vegyület található. Ebből legalább 66 csak erre az egy növényre jellemző, amelyeket összefoglalóan cannabinoidoknak nevezünk. A legismertebb közülük a delta-9-tetrahidro-cannabinol (THC), amelynek a kémiai szerkezetét elsőként 1964-ban Raphael Mechoulam izraeli professzornak sikerült megállapítania. A cannabis pszichoaktív hatásainak nagy része valószínűleg a THC-nek köszönhető. A növény hatóanyag tartalma ugyanakkor nem egyenletesen oszlik el. Magas THC tartalmúak a virágzó és termő ágvégek, ahol a növény gyantája található. Lényegesen kevesebbet tartalmaznak ebből a vegyületből a növény levelei és a szára. A nikotinhoz és a koffeinhez hasonlóan a THC-nek is valószínűleg az a szerepe a növényben, hogy megvédje azt a kártevőktől és a kórokozóktól...

...

Ópiátok vagy kannabisz?!

A fájdalomcsillapítók okozta halálesetek 25 százalékkal csökkentek azokban az USA államokban, melyek legalizálták az orvosi marihuánát...

az orvosikannabisz.com cikkje alapján

...