Egy gyógyszercég megkapta a végleges jelentést a kannabinoidok rákellenes hatásairól...


A Cannabics Pharmaceuticals Inc. (CNBX) bejelentette, hogy megkapta a végleges jelentést a Technion Izrael Technológiai Intézetben végzett kutatásról, amelyben a kannabinoidok tumorellenes aktivitását mutatták ki többféle ráktípus esetében (mell-, petefészek-, vastagbél-, hasnyálmirigy-, gyomor-, agydaganat).

A kapott eredmények, amiket a High Throughput Screening technológia (HTS) használatával kaptak, világosan azt mutatják, hogy a kannabinoid vegyületek apoptózist (programozott ráksejt-halál) okoztak minden említett ráktípusban, de nem volt hatásuk az egészséges normális sejtekre.

Ezek az eredmények megnyitják az utat az esetleges daganatellenes kezelések felé, amit a vállalat tovább vizsgál. Sőt, a különböző kannabinoidok differenciális hatékonysága hangsúlyozza a személyre szabott diagnosztika szükségességét – és a kapott adatok ezt a célt szolgálják.

Itamar Borochov a Cannabics Pharmaceuticals vezérigazgatója elmondta: „A kutatás eredményei erősítik a természetes kannabinoid gyógyszerekre alapuló kezelések fejlesztésének jövőképét”.

A Cannabics Pharmaceuticals Inc. (CNBX) egy egyesült államokbeli nyilvánosan működő vállalat, ami személyre szabott rákellenes és palliatív (súlyos, életveszélyes betegségben szenvedőknek nyújtott ellátás) kezelések fejlesztését végzi. A vállalat K+F részlege Izraelben található, ahol az Egészségügyi Minisztériumtól kaptak engedélyt a tudományos és klinikai kutatások elvégzésére. A vállalat a természetes kannabinoid készítmények terápiás tulajdonságai és a diagnosztikai fejlesztések hasznosítására fekteti a hangsúlyt. A Cannabics elköteleződik az egyénre szabott természetes gyógymódok fejlesztéséhez rákos betegek számára, a fejlett szűrési rendszerek és a személyre szabott bioinformatikai eszközök felhasználásával.

 

A www.prnewswire.com cikkje alapján

Vissza

Ezeket olvasta már?

40 féle gyógyszert helyettesít egy fiatal nő kannabisszal...

"Az endogén kannabinoid rendszer úgy működik, mint egy finomhangoló modulátora ezeknek a rendszereknek, és ha valami megzavarta egy ember testének biokémiáját, könnyen lehet, hogy a kannabinoid rendszer hozza újra egyensúlyba a dolgokat."

Az ujvilagtudat.blogspot.com cikkje alapján

...

"Kannabisszal a rák ellen"

"Tapasztalataim alapján arra jutottam, hogy a hatás nem egy adott CBD- vagy THC készítmény koncentrációján, hanem az abszolút mennyiségén múlik."

Tehát mg és nem % a korrekt cbd tartalom megadása!

A www.ckmagazin.info cikkje alapján

...

A kannabisz 6000 éves története...

A kannabisz orvosi felhasználásának lehetőségeire sok kultúra rájött az idő múlásával. Alkalmazták már az ókori birodalmakban is, mint például Rómában, Egyiptomban és Kínában, ami segít jobban megérteni a kannabisszal kapcsolatos legutóbbi fejleményeket a világban.

...