...azt mondták az orvosok, hogy 8-10% esélye van arra, hogy egy-két napnál tovább éljen...


Landon Riddle-nél leukémiát diganosztizáltak, és azt mondták az orvosok, hogy 8-10% esélye van arra, hogy egy-két napnál tovább éljen...

 

 

“Az egész mellkasa tele volt leukémiás daganattal, ezért nem tudott lélegezni. Elkezdték nála a kemoterápiát, de azt mondták nekünk, hogy valószínűleg nem fog sikerülni,” – mondta Sierra Riddle, a fiú édesanyja.

Két hónapnyi kemoterápia után Landon beteg lett, és nem volt hajlandó enni. Édesanyja szerint naponta akár 50-szer is hányt, és az orvosok végül elvesztettek minden reményt, nem látva más megoldást, mint a kemoterápiát.

Majd egy nap Landon nagymamája azt javasolta, hogy nézzék meg a kannabisz olaj kezelést.

“Megbeszéltük minden aggályunkat az orvoscsapatal Utah-ban, és néztük, ahogy Landon tovább szenved és sorvad, ahogy tömték bele a gyógyszert gyógyszer után. Aztán az édesanyám rábukkant a kannabisz olajra az interneten,” – mondta Riddle.

A család ezután Utah államból Coloradoba utazott, ahol a kannabisz olaj-kezelés törvényes volt.

Pár napon belül Landon egyre kevesebbet hányt, és végre elkezdett enni.

“Szívünket öröm töltötte el, hogy a kannabisz visszahozta a mosolyt az arcára. Landon egyre jobban és jobban lett. Olyan, mintha csoda történt volna! Újra mosolyog, és megint elkezdett enni!” – írta Sierra a blogján a kezelés ideje alatt.

“Ez szörnyű, hogy bárkit ezen a bolygón megvádolhatnak, mert a kannabiszt választja a gyógyszerek helyett. A szívem Adam Koessler-el és Rumer Rose-al, valamint megszámlálhatatlanul sok másik családdal van, akiket érintett a kannabisz tilalom. Készülj fel az életedért való harcra. Ha van egy beteg gyermekünk, ez önmagában egy csata, de meghozni ezt a döntést, egy teljesen új világ. Vastag bőrre, intuícióra és egy erős csapatra lesz szükséged. Ne pazarold az idődet, hogy meggyőződj minden más gyógyszerről, mert több kárt okoznak, mint jót. Ha érzed a gyomrodban, hogy hiba, az valószínűleg helytelen,” – tette hozzá.

Jelenleg Landon rákja gyógyulóban van.

 

Az ujvilagtudat.blogspot.com fordítása után

Vissza

Ezeket olvasta már?

A cannabis szociális hatásai

A cannabis szociális hatásai 
A cannabis ellenében szóló érveléseket gyakran arra alapozzák, hogy a szer -az egyén, tehát a fogyasztó egészségének károsítása mellett – olyan súlyos társadalmi, szociális károkat is okoz, amely szükségessé teszi a szigorú tiltását. E helyütt leginkább a cannabis kapudrog (belépő) szerepéről szoktak említést tenni. A széles körben elterjedt nézet szerint a szer fogyasztása a motiváció teljes elvesztéséhez is vezethet. Néhol felbukkan, hogy a cannabis növeli az agressziót a fogyasztókban, akik – a feltételezések szerint – gyakrabban követnek el közlekedési balesetet. Végezetül ki kell térnünk az abúzus (problémás) használók kezelésének ma elérhető terápiás lehetőségeire...

...

A CBD- ről és a terpénekről - a kender reneszánsza

Bár a legtöbb ember nem is tud róla, a természetes vegyületek egy körével, a terpénekkel szinte mindennapi kapcsolatban állunk: ezek a vegyületek adják számos fűszer ízét, vagy éppen a háztartási tisztítószerek illatát. A terpének jelentősége azonban messze túlmutat a hétköznapi alkalmazásokon, sokoldalú szerepet játszanak biológiai folyamatokban is...

...

A cannabis botanikája

A cannabis botanikája 
A magyarul kendernek nevezett növényt legelőször 1753-ban az úttörő svéd botanikus, Carolus Linnaeus sorolta be növénytanilag. A növényének akkor a Cannabis sativa (jelentése: „hasznos kender”) nevet adta, és monotipikus fajként határozta meg (azaz olyan fajként, ami egyetlen alfajt alkot faján, illetve a növénytani csoportján belül). Ez utóbbi kategorizálást az idők folyamán többen is megkérdőjelezték. 1785-ben például Jean Baptiste de Lamarc francia biológus Kelet-Indiában egy másik alfajt fedezett fel, aminek a Cannabis indica (magyarul: „indiai kender”, vagy „hasiskender”) nevet adta. A cannabis harmadik alfaját pedig 1924-ben egy orosz botanikus, D. E. Janiscsevszkij nevezte el Cannabis ruderalis-nak. Többféle kategorizálás is elképzelhető, mégis napjaink legelfogadottabb nézete szerint a kender három elkülönülő alfajra osztható, melyek ugyanannak a főfajtának a variációi...

...

40 féle gyógyszert helyettesít egy fiatal nő kannabisszal...

"Az endogén kannabinoid rendszer úgy működik, mint egy finomhangoló modulátora ezeknek a rendszereknek, és ha valami megzavarta egy ember testének biokémiáját, könnyen lehet, hogy a kannabinoid rendszer hozza újra egyensúlyba a dolgokat."

Az ujvilagtudat.blogspot.com cikkje alapján

...