Ezeket olvasta már?

Néhány tisztázandó tévhit a CBD-ről

Néhányan szeretnek nagy mennyiségű CBD-t használni ahhoz, hogy “ellazuljanak betépés nélkül”. Kis mennyiségben a CBD hatása inkább “energikus” és “tiszta fejű”.

...

"...a kannabisz visszafordíthatja az agy öregedését..."

"...A mi kutatásaink azt mutatják, hogy egészséges idősekre – hangsúlyozottan csak az idősekre – a kannabisz pozitív hatással van. Egyes tanulmányok szerint a marihuána kedvezőtlen hatással van az agyfejlődésre, más tanulmányok szerint a memóriát is rontja. Viszont a tudományos konszenzus szerint ez a szer már nem számít kapudrognak..."

Boldogkői Zsolt professzor interjúja Bilkei-Gorzó Andrással, a bonni egyetem docensével a hvg.hu-n megjelent cikk alapján.

...

A cannabis botanikája

A cannabis botanikája 
A magyarul kendernek nevezett növényt legelőször 1753-ban az úttörő svéd botanikus, Carolus Linnaeus sorolta be növénytanilag. A növényének akkor a Cannabis sativa (jelentése: „hasznos kender”) nevet adta, és monotipikus fajként határozta meg (azaz olyan fajként, ami egyetlen alfajt alkot faján, illetve a növénytani csoportján belül). Ez utóbbi kategorizálást az idők folyamán többen is megkérdőjelezték. 1785-ben például Jean Baptiste de Lamarc francia biológus Kelet-Indiában egy másik alfajt fedezett fel, aminek a Cannabis indica (magyarul: „indiai kender”, vagy „hasiskender”) nevet adta. A cannabis harmadik alfaját pedig 1924-ben egy orosz botanikus, D. E. Janiscsevszkij nevezte el Cannabis ruderalis-nak. Többféle kategorizálás is elképzelhető, mégis napjaink legelfogadottabb nézete szerint a kender három elkülönülő alfajra osztható, melyek ugyanannak a főfajtának a variációi...

...

"Kenderolaj - A legnagyszerűbb orvosság ezen a bolygón" - Riport

Egy újságíró keresve sem találhat jobb interjúalanyt Rick Simpsonnál: ez a jó kedélyű kanadai öregúr elképesztő odaadással és hozzáértéssel beszél arról, ami az ő asztala. Ez pedig nem más, mint a Phoenix Tears, egy rendkívül erős marihuána kivonat, avagy kenderolaj, ahogy ő nevezi. Állítása szerint emberek ezreit gyógyította már ki vele a rákból, s az egyetlen ok, amiért nem terjedt el világszerte, a bűnös profitérdekek között keresendő. Prágában beszélgettünk...

 

...