Ezeket olvasta már?

A kannabisz mint gyógyszer - TASZ, 2016

"A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet egyik küldetése, hogy tudományos bizonyítékokon alapuló ismereteket terjesszen a drogokról, és az ilyen ismeretekkel összhangban álló drogpolitikáért küzdjön..."

...

...kender és maszlag...

A növény csodatévő hatása által keltett mélységes tiszteletet számos melléknév fejezi ki: „a révület nektára”, „az eksztázis szent füve”, „a halhatatlanság elixíre”, „a megvilágosodás magva”...

shaman.org cikkje alapján

...

A hasis

"Az indiai mondavilág szerint az istenek azért adták az embereknek a hasist tartalmazó kendert, hogy boldogságot, bátorságot és szexuális örömöt merítsenek e csodálatos növényből..."

...

A cannabis szociális hatásai

A cannabis szociális hatásai 
A cannabis ellenében szóló érveléseket gyakran arra alapozzák, hogy a szer -az egyén, tehát a fogyasztó egészségének károsítása mellett – olyan súlyos társadalmi, szociális károkat is okoz, amely szükségessé teszi a szigorú tiltását. E helyütt leginkább a cannabis kapudrog (belépő) szerepéről szoktak említést tenni. A széles körben elterjedt nézet szerint a szer fogyasztása a motiváció teljes elvesztéséhez is vezethet. Néhol felbukkan, hogy a cannabis növeli az agressziót a fogyasztókban, akik – a feltételezések szerint – gyakrabban követnek el közlekedési balesetet. Végezetül ki kell térnünk az abúzus (problémás) használók kezelésének ma elérhető terápiás lehetőségeire...

...

A kannabisz 6000 éves története...

A kannabisz orvosi felhasználásának lehetőségeire sok kultúra rájött az idő múlásával. Alkalmazták már az ókori birodalmakban is, mint például Rómában, Egyiptomban és Kínában, ami segít jobban megérteni a kannabisszal kapcsolatos legutóbbi fejleményeket a világban.

...

"Kannabisz, a növényi kaméleon..."

"A Cannabis sativa utolsó harminc évének története egyedülálló a gyógynövények között. Olyan gyógynövényről van szó, amely kétségtelenül markáns farmakológiai hatásokkal rendelkezik..."

...